Anmeldelser

Sdr. Engvej 18 / Hovedgaden 

6720 Fanø


+45 2684 3028

gallerienggaard@fanonet.dk


CVR-nr.. 14960031

ANMELDELSER OG OMTALER


Ny anmeldelse i Kunstavisen: SE HER!


Galleriejer Alis Lykke:

"I sine kunstneriske udfoldelser finder billedkunstner Margit Enggaard Poulsen ingen begrænsninger. Hun arbejder med skabelsen, universet, kaos, kosmos, menneskelivet, kærligheden og døden og er helt fortabt i nuet når hun maler.

Margit Enggaard Poulsen bruger såvel klassiske som moderne teknikker for at udnytte alle styrker og få unikke udtryk i sine billeder."


"MAP, som har illustreret dette nummer af DanskNoter, er uddannet ved Det fynske Kunstakademi fra 1987 til 1992. Hun har foretaget mange studierejser, især til Italien, hvilket betød, at grålige farvetoner ofte var fremtrædende på hendes billeder. I de senere år er hendes palet blevet mere koloristisk, og motiverne er nu ofte mennesker, hvor de italienske mure med deres graffiti tidligere var den store inspirationskilde. MAP har eget galleri i Nordby på Fanø. Her arrangeres ud over udstillinger også  litteraturaftener."

(Thorkild Holm)


 


Uddrag af anmeldelse, 2005:

"Hun henter fortrinsvis inspiration på Fanø, hvor de bor og har galleri, og i Italien, hvor de har købt lejlighed i byen Lucca. Hendes lag på lag-billeder (ind)hylder livets store øjeblikke i et - om ikke tåget, så udefinerligt - filter af "støj", så billederne kræver en del af vores almenmenneskelige tolerance over for billeder af mere abstrakt figurativ art.

"Monets Have" hedder et og minder ikke om hans have. "Sol over Lucca" hedder et andet, men der er ingen sol. Andre, faktisk de fleste, lader et citat på italiensk eller fanøsk stå uimodsagt af motiver og farver.

Hendes billeder bærer på fragmenter af det dyrebare liv i alle dets smukke afskygninger og hun sammensætter motiver og lag, citater og titler på en måde, så det dyrebare aldrig afsløres helt.

Farverne, tonen er mest fra landskaber og byer i egnen omkring Lucca. Graffitien træder frem nærmest som en skolemesters kridtstreg, belærende om, at livet er nærværende og iøjnefaldende, primitivt på trods af ideernes skønhed og erindringernes trang til at fortrænge."

(Henrik Nissen, okt. 2004)


Anmeldelser og artikler på nettet

- Kunstavisen fredag d.14. oktober 2012 om udstillingen 'ISOLA' på Galleri Dahl

- Vægmaleri, 'Landet bag hav', Bork Legeland, april 2012

- Kristeligt Dagblad 15. august 2001, af Dorte Remar

- Om 'Under en sort sol', udstilling i Rundetårn, marts-maj 2012